Boomverzorging

Gedurende de afgelopen 3 jaar is Ruben tussen het werken door bezig geweest zich te specialiseren in het vak dat boomverzorging heet. Hiervoor heeft hij 7 verschillende cursussen gevolgd, waaronder ook erg veel theorie. Het is namelijk niet alleen maar domweg zagen. Je leert hier onder andere schimmels, ongedierte en ziekten herkennen, risico’s zien en Nederlandse en Latijnse namen van 99% van de bomen in Nederland.

Wanneer moet je deze snoeien? Is deze boom geschikt voor deze grondsoort? Kan een boom groeien met het licht dat op deze plek valt? Behoudt deze boom zijn bladeren, of laat deze alles vallen? Is deze boom veilig om in te klimmen? Wat gebeurt er als je deze boom snoeit? Snoei je deze in de winter, zomer, of nog veel belangrijker: moet deze boom überhaupt gesnoeid worden? Heel vaak is het niet nodig een boom te snoeien, omdat de boom vaak zelf zijn problemen op kan lossen en ons daar helemaal niet voor nodig heeft. Maar, af en toe heeft hij toch een handje nodig, en daar zijn wij voor. Want Ruben heeft ook geleerd in de praktijk deze acties uit te voeren.

Tijdens deze praktijklessen heeft hij geleerd over verschillende zaagsnedes, knopen leggen en takken afvangen zodat ze netjes naar beneden komen als je boven een vijver of schuur aan het werk bent. Hoe ga je met de hoogwerker om, hoe kun je een boom in een keer veilig omzagen? Ondertussen is Ruben klaar met alle nodige cursussen en al veel bezig met het snoeien en verwijderen van bomen. Hiervoor kunt u ons ook benaderen.

Neem vrijblijvend contact op met Ruben via de website, info@hanshovenier.nl of op 0614145458

© 2024 Hans Hovenier | Power Internet - Professionele websites |  RJHosting | Privacyverklaring | Power For Jobs